Theorie geeft je houvast

Vóórdat je het praktijkexamen of een Tussen Tijdse Toets (TTT) kunt afleggen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen personenauto. Wij raden je aan om hier op tijd mee te beginnen. Want al die theoretische kennis kun je direct toepassen in je praktijklessen en dat maakt het rijden makkelijker. Bovendien weet je dan zeker dat je niet in de knoei komt met je praktijkexamen. Het zou toch onhandig zijn als je nog niet kunt afrijden omdat je je theorie nog niet hebt.

Hoe werkt het examen

Dit examen bestaat uit twee delen. Eerst krijg je 25 vragen over gevaarherkenning: hoe zou jij handelen in een bepaalde verkeerssituatie. Het tweede onderdeel bestaat uit 40 vragen, waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht. Dit zijn ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waarbij je een getal moet invullen. Je hebt steeds beperkt de tijd om je antwoord te geven.

Wanneer ben je geslaagd?

Je moet minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning goed beantwoorden en 35 van de in totaal 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht.

Wij raden je aan om je theorie te leren met iTheorie. Daar hebben wij goede ervaringen mee, maar belangrijker nog: onze leerlingen ook.

Hoe lang geldig?

Wanneer je je theorie gehaald hebt, blijft je certificaat anderhalf jaar geldig. Dat betekent dat je binnen die termijn je praktijkexamen moet halen. Wij helpen je goed te timen wat een goed moment is om aan je theorie te beginnen.

De praktijk leert

Veel mensen onderschatten het theorie-examen. Maar niemand zit te wachten op onnodig zakken en bijbehorende kosten en tijdsverlies. Omdat wij willen dat je in 1 klap je rijbewijs haalt, helpen we je tijdens de praktijklessen om je goed voor te bereiden. 

Lees meer over de praktijk

Daarom Rijschool Klap

  • Gegarandeerd kwaliteit, hoog slagingspercentage (93%)!
  • Direct starten, snel je rijbewijs
  • Scherpe tarieven, goed voor je portemonnee
  • Nieuwste lesauto, lekker rijden
  • Heldere afspraken, geen gedoe

iTheorie leren

iTheorie banner

Top